Széchenyi 2020 Pályázatok | TFSz Zrt.

GINOP-2.1.2

Kedvezményezett neve:

TFSz Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A projekt címe:

Üzleti szektor energiahatékonyságát célzó, valamint az energiaelosztást segítő döntéstámogató eljárás kutatása

Szerződött támogatás összege:

116 725 182 Ft

Támogatás mértéke (%-ban):

49,896417%

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja az üzleti szektor energiahatékonyságát elősegítő, az energia fogyasztást monitorozó és az azt meghatározó tényezőket azonosító matematikai-modell kidolgozása, döntéstámogató eljárásba történő illesztése. A létrejövő döntéstámogatási eljárás képes az energiahatékonysági kimutatásokat vezetői jelentésekbe integrálni, illetve beruházási és fejlesztési döntések előkészítésében alkalmas eszközként szolgál. A kutatással egy olyan tudományos termék jön létre, amely megoldást kínál a vállalti felhasználók energiahatékony működésére, valamint az energetikai audit, illetve a szakreferensi szolgáltatás nyújtásában jelentkező feladatok gyorsabb, hatékonyabb és jobb minőségű elvégzésére. A kutatás eredményeképp létrehozható egy szoftverkörnyezetet, amely mindezt képes kiszolgálni, és amely a kutatásból adódó tudás révén alkalmas a szakreferensi/audit tevekénység támogatására.

Projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés):

2020. december 31.

Projekt azonosító száma:

GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00071

VEKOP-2.1.7

Kedvezményezett neve:

TFSz Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A projekt címe:

Széles körben alkalmazható, a gyártási folyamatok hatékonyságát jelentős mértékben segítő szimulációs eljárás létrehozása és piacra vitele

Szerződött támogatás összege:

78 240 000 Ft

Támogatás mértéke (%-ban):

60%

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja egy széles körben alkalmazható, a gyártási folyamatok hatékonyságát jelentős mértékben segítő szimulációs eljárás létrehozása és piacra vitele. A jelenlegi megoldásokkal szemben a projekt eredményterméke sokkal összetettebb rendszerek részletes leírására és vizsgálatára alkalmas, ezáltal pontosabb kimenetet nyújt, ugyanakkor intuitív, online felületének, valamint költséghatékony árazásának köszönhetően széles körben, nemzetközi piacon elérhető és alkalmazható megoldást biztosít nemcsak nagyvállalatok, de KKV-k számára is. A projektjavaslatban megvalósuló szimulációs eljárás mesterséges intelligencia alapú modellezési és optimalizálási algoritmusok alkalmazásával a jelenleg piacon elérhető megoldások hiányosságait egyedi, és merőben új módon küszöböli ki, a diszkrét és folytonos esemény szimulációs eljárások ötvözésével.

Projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés):

2020. december 16.

Projekt azonosító száma:

VEKOP-2.1.7-15-2016-00530